Konoplje i lecenje njime,u medicinske svrhe.

Konoplje u sadasnje vreme, je biljka koja je tema cesto na mnogo govornika o medicine.Sve vise je odobravaju za lecenje raka,Dok se drugi protive tome.Ali je poznato jos od ranije da su kao lek protiv bolova koristili biljke kao droga.I nije bilo cak ni anestetika kao sada.Ipak ako je lek izbora treba se probati da bih se zivot spasio.

O konoplji je potrebno znati neke osnovne stvari pre nego je osudite. Svaka konoplja sadrži psihoaktivni sastojak THC, oko 3 odsto. U pitanju su pretežno vrhovi listova ženske biljke, a muška nije psihoaktivna. Biljke, koje se ilegalno gaje za uživanje sadrže u vrhovima i do 30 odsto THC-a, dok industrijske sadrže čak i ispod 0,3 odsto.

Konoplju nazivaju i marihuana, trava, kanabis, ali kada se upoznamo sa njenim blagotvornim dejstvima uviđamo da tu grupu treba oštro podeliti.

image:

konoplja

By: aeroSoul

Konoplja je vrlo korisna u indutriji taknine, platna, hartije, … Ali, uz pravilnu upotrebu i odabir (korišćenje konoplje sa vrlo niskim udelom THC-a) ona može da vrlo blagotvorno deluje na vaše zdravlje.

U nekim zemljama gajenje konoplje je zabranjeno, dok u drugim zasniva na razlikovanju tipa konoplje i udela THC-a. Uzgajivači industrijske konoplje vrlo dobro razlikuju ovu konoplju, od one uzgajane namenski za uživanje. Događalo se da vlasti unište velika polja konoplje, koja u sebi nije sadržavala ni 0,3 odsto THC-a, što znači da je u potpunosti bezbedna, a i vrlo zdrava.

Uprvo zbog tih blagotvornih svojstava konoplje, o kojima ćemo govoriti, širom sveta su često organizovani protesti sa ciljem da se konoplja legalizuje, ali, naravno, industrijska, sa ekstremno niskim udelom THC-a.

 

konoplja

By: Jason Rogers

S druge strane postoje i oni ekstremniji, koji se pridružuju Svetskom maršu konoplje, gde se traži ukidanje zabrana i legalna upotreba ove biljke svim sferama, pa i za uživanje.

Mišljenja su, naravno, podeljena, ali svakako je veći broj ljudi koji su za legalizaciju konoplje, ali, kao što smo i napomenuli, isključivo industrijske (sa malim udelom THC-a) u sferi njene upotrebe u zdravstvene svrhe.

A i evo za šta su naučnici utvrdili da je konoplja dobra

– Ukoliko konzumirate industrijsku marihuanu nećete pasti na testu na droge, jer je udio THC-a zanemarljiv.

– Neki stručnjaci smatraju da je konoplja lek i hrana budućnosti, jer njene semenke obiluju omega 3 i omega 6 masnim kiselinama, koje su važne za rad srca i imaju protuupalna dejstva.

– Semenke imaju ukus sličan orašastim plodovima i udahnjuju novi život salatama, prelivima, jogurtu, pahuljicama, žitaricama, hlebu.

– Od semenki možete napraviti puter, mleko, proteinski prah, pa i sapun.

– Zanimljivo je da je ova biljka vrlo otporna, nisu joj potrebni pesticidi niti neka hemijska zaštita, pročišćava zemljište na kom raste i ubija korov.

– Obično se u zdravstvene svrhe konzumiraju semenke. Konoplja je puna proteina i vlakana.

– Odlične su za mršavljenje, jer kada ih pomešate sa pahuljicama i jogurtom za doručak, osećaćete se siti mnogo duže i na taj način nećete “juriti” za grickalicama.

– Omega 3 masne kiseline u konoplji mogu da smanje rizik od kardiovaskularnih bolesti, snize krvni pritisak, pa i “sačuvaju” vas od Alchajmerove bolesti. Semenke konoplje su među retkim biljkama, koje važe za bogat izvor omega 3 masnih kiselina.

– Omega 6 masne kiseline stimulišu rast kose, održavaju kosti zdravima, regulišu metabolizam i potpomažu funkciju mozga.

– Ove semneke sadrže esencijalne amino kiseline, zahvaljujući kojima imamo bolju kontrolu mišića i naš organizam funkcioniše bolje.

konoplja

By: j bizzie

Šta vi mislite? Da li treba vratiti industrijskog konoplja zanemarljivim udelom THC-a u upotrebu u zdravstvene svrhe, uključiti je u ishranu ili, ipak, ne? Da li ćemo moći kontrolisati njen uzgoj? Da li je moguće svesti proizvodnju samo na sertifikovane prozivođače i to podeliti ih na one koji proizvode konoplju u zdravstvene i one koji je proizvode u isključivo industrijske svrhe?
Read more at http://lifepressmagazin.com/zdravlje-2/bolesti/konoplja-semenke-pune-zdravlja/#AuqwuZ7VFa5EJATJ.99