NAJLEPSA TORTA… I HOCETE DA TO BUDE VASA..EVO KAKO PROCITAJTE….

Ne morate biti majstor za poslastice da bi ste napravili tortu savršenog izgleda. Pokazaćemo vam nekoliko načina da završite tortu jednostavno, a efektno i to koristeći samo svoj špric za šlag i osnovne nastavke za njega.

Masa za ukrašavanje torte

Sastojci:

  • 400g šećera u prahu
  • 250g putera (ili margarina) na sobnoj temperaturi
  • 1 vanilin šećer
  • 2- 4 kašike mleka
  • po potrebi, prehrambena boja

Postupak :

Umutiti puter i postepeno dodavati prah šećer. Mutiti manjom brzinom miksera dok smesa ne postane homogena. Zatim dodati vanilin šećer i 2 kašike mleka i mutiti povećanom brzinom još par minuta. Ukoliko je potrebno da zgusnete masu, dodajte još šećera, a ako vam se čini da je previše gusta, dodajte kašiku mleka.

Slika: mirrormirror.typepad.com.

Latice

Kada želite tortu prekrivenu laticama, možete koristiti nastavak za špric sa zvezdicom ili običan okrugli nastavak. Po vertikali torte istisnite pufnice mase za ukrašavanje. Koristeći glatki nož, svaku pufnicu razmažite udesno. Odmah pored, istisnite novu kolonu pufnica i ponavljajte postupak sve dok cela torta ne bude u laticama.

Slike: sweetindulgencescakes.comsockerrus.se.

Ruže

Tako jednostavno, a tako šarmantno! Koristite nastavak za špric sa zvezdicom. Ova šara se započinje iz sredine – istisnite pufnicu, pa oko nje kružnim pokretom istisnite još mase tako da dobijete ružicu. Ponovite ovo po celoj površini torte.

Slike: bellacupcakes.blogspot.com, www.glorioustreats.com, i-heart-baking.blogspot.com.

Karneri

Za karnere će vam trebati nastavak za špric sa uskim prorezom, mirna ruka i strpljenje. Možete ih praviti u vidu vertikalnih linija koje su raspoređene gusto jedna do druge. Malo zahtevniji način je da pažljivo istiskujete masu u cik-cak pokretima ka gore, tako da se tanki nabori slažu uz samu stranicu torte.

Slike: www.pinterest.com, enjoybespokeevents.wordpress.com.

Kada uvežbate ove tehnike, pojačajte utisak jarkim bojama. Ne morate čekati rodjendan ili praznik, vesela torta je dobrodošla i za nedeljni ručak!

Slika: iambaker.net

Preuzeto sa:http://www.najboljamamanasvetu.com