AVOKADO KAKO SE GAJI U DOMACE USLOVE.

AVOKADO je biljka koju sam zavolela stom sam je ugledala.I bas sam htela pisati kako sam je odgajila u moju sobu u saksije.Jer je to moja druga ljubav posle kuvanja.Gajenje cveca,i svega oko njih,savet kako se avokado gaji sam pronasla na netu jedne Blogerice Dubravke.I meni se dopala ideja o gajenju ove biljke.I sama sam kupila plod,i semenku tretirala kako bilo opisano.

Nisam se bas pridrzavala propisa jer su to bili posebni uslovi, za koje ja nisam bila upoznata.

Sada kada znam kako se ta biljka gaji, ja sam je uspela uzgajiti u svoj dom.I naravno mene je biljka nagradila time sto je izrasla iznenada i kada sam je ugledala bila sam prescercna.Jer je poznato da se biljke bas ne gaje lako,posebno ne one tropske.Trebalo je puno truda i brige oko njih,a ja sam bogme bas imala briga da mi slucajno ne ugine biljka.jer sam ulozila previse truda.

Nadam se da cu je uspeti sacuvati i brati plodove od nje.A gaji se tako sto semenku stavite u casi vode.Probodete je na sredine popreko.I ostavite tako na prosoru da stoji.

Kada pocne da nabubri donji deo biljke,vi nju posadite ali nemojte je pokriti celosno.Jer biljka ce vremenom pustiti korenje i poceti da raste.

Budite trpeljivi jer ne rasne ona preko noci treba ce vam vremena.I verujte uzivacete u njenoj lepoti.

Eto da i ja sa vama podelim nesto,jer sam i naucila i od vas nesto.I tako cu i dalje raditi deliti,davati i uzimati.