Caj od kukuruzne svile.( priprodni lek za kamene i pesak u bubrege)

Ovaj recept cuvam poduze vreme i povremeno ga i licno koristim,proveren recept za ovaj lekoviti napitak caj od kukuruzne svile,topi pesak i kamene u bubrege.

img_20161013_213344

Jos u davnina nase bake su znale da je ovo jako koristan caj,a kukuruz se smeta za dar od boga.Njega je Kolumbo preneo sa drugih daljih kontinenata,njega su sadili Inki,narod za koga je svojevremeno kukuruz bio glavna hrana.

img_20160812_101135

Postojao je poseban nacin djubrenja kukuruza, da bih dao vece prinose, Inki su ga djubrili tako sto su pored korena svakog kukuruznog stebla, stavljali po jednu ribu.

Zanimljiva stvar,i prirodna oko djubrenja,dok za Meksikance kukuruz je predstavljao simbol budjenja,proleca,a drugim narodima je bio izobilje hrane,a samim tim i mir.

Od njega se pravilo mnostvo domacih jela,jos se i ja secam svoga detinjastva ,kacamaka i ona proja starinska zapecena koju je mama spremala.Mama nju je zasipala  svinjskom mascu,a odozgor bi stavljala meso i slaninu naseckanu i proprzenu.

Bilo je jako ukusno,a danas ima gomila recepata na tu temu,nasi su je predci u Makedoniju jeli sa sirutkomili sa rasolnicom.Ja to volim i danas kada ima u zimu rasolnica ja sebi spremim ovaj stari delikates. ( a sirutka je jako zdrava namirnica) za dorucak.

Za razlike od prije,danas imamo izobilje razne hrane,i treba se povremeno prisetiti kako se zivelo odavno-zdravije.I kod mene je kukuruz mlad zastupljen ja ga povremeno zamrznem i u teku zime volimo ga jesti kuci kao kuvani,ili na zaru pecen je vec ukusniji.

A dosta cesto pravim proje i palentu,povremeno i hleb,i sa druge mesavine brasna.A  kukuruz je hrana bogata vrednih bioloskih sastojaka.

Osvezava nase telo,daje silu i energiju,daje se i deci ,kod mene je deca u porodici obozavaju.najzdrava je domaca stara sorta, jos i ako je organski uzgajana.To je beli kukuruz sa onim belim zrnicima,koje ja obozavam imaju odlican ukus.

Od kukuruza se prave i nikulci ,a od njih se pravi ulje, sa visokim kvalitetom,koje je bogato sa E- vitaminom,koga zovu vitamin plodnosti.

Ovo ulje se koristi za salate,i kod progresivne arterioskleroze,za namalenje holesterola u krvi.

Ukolilko ga zelite upotrebiti kao lek evo kako ga konzumirati,20g dnevno je dovoljna kolicina,ali treba biti uporan,kod prirodne lekove i verujte rezultati nece izostati.

Licno ja sam se nekoliko puta od nekih zdravstvenih problema izvukla pomocu prirode.Pisacu recepte za te kombinacije cajeva,jer su provereni,za zene u klimaksu i jos neke druge recepte.

A sto se tice kukuruzne svile,ona prekriva zrna kukuruza i je puna vitamina,minerala,etericnih ulja,i jako hranljivih sastojaka.Zna se da se aktivno koristi u farmaciju,ali je poznata u narodu kako prirodno lekovito sredstvo za lecenje,peska i kamena u bubregu.Jos kao dete se secam da je baka pricala kako su pili cajeve za takve probleme i jos neke druge.

Sa redovnom konzumacijom ovog caja od kukuruzne svile,sprecava se zadrzavanje mokrace-sto je delotvorno kod gihta,jer je on u osnovu bas sa takvom problematikom ..izbaci se vise mokrace.

A isto tako i kamenja se tope i postepeno iscezavaju,za pripremu ovog caja bice vam potrebno:(mlada svila koja se bere kada je kukuruz u mlecnom periodu,zatim se susi,i sprema caj na sledeci nacin).

Recept: jedna supena kasika se prelije sa 300ml vode i ostavi da vrije 2 minuta.

Caj se procedi i zatim se pije prije jela na prazam zeljudac,da bih tecnost u telu prosla kroz organizam i procistila ga.

A moj lican savet i iskustvo u taj period i kada ustanete prvo poijte casu vodu,deluje jako prociscavajuce na celo telo.

img_20161013_212425 img_20161013_213344

 

Za ukus cu reci da je jako prijatan,i ne treba vam secer u caj ,podseca na onu tecnost kada varite mladi kukuruz.

Prijatno..!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...