Caj od lipe prirodni,antibiotik, lek za prehladu savet i provereni recept.

Caj od lipe je topli napitak,koji nas preznoji zimi,deluje umurujuce i je finog mirisa,Koristi se kao caj za smirenje zivaca,i to vekovima je poznato.

Pre nekoliko godina unazad ja sam procitala da je ona i prirodni antibiotik,naucno potvrdjeno,a ja kao neko ko ne voli lekove,probala jednom prilikom.

A ovaj podatak o kome pisem je bio proveren naucnim ispitivanja,lecenje ljudi iz grupu od nekoliko dobrovoljaca sa antibiotike,a drugu grupu sa cajem od lipe.

Doslo je do brzeg oporavka,kod onih ispitanika koji su pili caj od lipe,pa je tako i potvrdjeno delotvorno dejstvo lipe kao antibiotik iz prirode,ja resila da probam i evo moga iskustva.

Bila sam imala prehladu bez temperaturu i pila caj po 1 solju, 3 puta dnevno oko 15 dana i zaista me brzo prosla prehlada..

I tako ja uvek u pocetku leta dobro je imati  suvi caj od lipe i nezagadjen iz ciste  prirodne sredine.

Svake zime sebi i svoim odraslim clanovima pravim ovaj caj od lipe, i ima preventivnu ulogu,i sluzi kako odlicna samopomoc kod prehlada i gripe.

Vazno je i to da se sada redje i  malo prepisuju i piju antibiotici,i ovaj recept bih svim dobro dosao,kako i ovo moje licno iskustvo,i koristan savet.

Kako napraviti caj od lipe i to je veoma vazno:

Caj od lipe se ne kuva kako svi cajevi da bi bio lekovit,uvek se sprema sveze pripremljeni caj.

Stavite da prokuvajte, 300ml vode i u pocetku odmak dodati 1 punu supenu kasiku caja cvetove.(ili prstima uzmite grst cvetova lipe.)

Pokriti posudu poklopcem, ostavite da prokuva zajedno 2-3 minuta,sklonite sa sporeta i ostaviti da odstoji 30 minuta,da caj dobije crvenkastu boju jer je tada ispusti najdelotvornije stvari.Ja ga uvek tako spremam,mozete u ohladjenom caju dodati prirodni med ,kao dopunu za jacanje imuniteta.

Imam ja jos mnogo slicnih iskustva i bice postove o tome-leka iz prirode,kako kucni doktor.

Za ovaj caj postoji misljenje da ga ne trebaju piti osobe sa probleme sa srcem.

Iskustvo kaze da treba konsultacija svog doktora,iako naucno nije dokazano.

Deci se ne savetuje ovaj caj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...