Cimet i jabukovo sirce i gojaznost.

Cimet i jabukovo sirce ,kombinacija koja pomaze kod gojaznosti.To tvrde strucnjaci za prirodnog nacina lecenja .

Gojaznost ne predstavlja samo estetski problem vec i bolest,koja moze da dovede do ozbiljnih komlikacija.Tako tvrde lekari,jer nepravilna ishrana, i povecana telesna masa, uzrokuju mnoge bolesti,secernu,i kardiovaskularne bolesti.

Ovaj post sam posvetila kako savet i neko iskustvo da podelim sa vama,savet je baziran na bazi strucnog znanja i iskustva.

I ja uvek koristim jabukovo sirce godinama unazad,da bih zacinila sveze salate.I jako volim ukus salate,jer je dokazano da sirce sadrzi,vazne namirnice.Kako sta je kalijum koji je vazan za odrzavanje mekoce i gipkosti mekih tkiva.

A samo ime govori,da je od jabuke i da sadrzi i penktina i sve minerale u jabuke,penktin vezuje masti u probavnom traktu, i tako deluje na smanjenje telesne mase.Isto tako vezivanje i biljnih vlakna i masti stvaraju se veci molekuli,koji se ne mogu apsorbovati u crevima,pa na taj nacin se smanjuju masne naslage i regulacija holesterola u krvi.

A dodavanjem cimeta u jabukovo sirce ublazava se nagli porast nivoa secera u krvi,koji nastupa posle konzumiranja,odredjenih namirnica.

A taj efekat objasnjava se cinjecom,da cimet usporava prelazak hrane iz zeljudac u creva.

Sporijim prolaskom hrane u creva dozira se promet materija,i sprecava ulazak glukoze u krvi.( povecanje secera u krvi).

Pored toga cimet deluje na rad gusterace,i poboljsava lucenje insulina.Cimet je aromatik,korigens,hemostatik,i stomahik,jaca srce i zeludac.A takodje i izbacivac stetnih materija iz organizma.

Zato je dobro pomesati malo cimeta i sirceta sa malo vode i piti kao sredstvo za poboljsanje zdravlja,i pomoc pri gojaznosti.

A znam da neke moje prijateljice ga koriste isto za lecenje i kod gihta,kazu da imaju iskustvo da razbiva mokracnu kiselinu u krvi,i umanjuje bolove.Jer lekovi protiv gihta( iskustvo) su na bazi kiseline.

Ovaj tekst je savet strucnih lica za ovu oblast i iskustva.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...