Dobar posao i saveti kako ga naci.

Creative image: male hands, pen and document

Dobar posao zele svi naci.( naravno i placeni..:)..)..razume se svako zeli biti nagradjeni za trud koji ulaze u posao.

Creative image: male hands, pen and document

Evo saveti kako doci do posao,puno ljude kazu da ne mogu naci posao.Ja cu reci da svako ko zeli da radi moze naci posao,vazno je da ima volje za rad.I jos vaznije je da sebe nadgradite,znanjem i vestinama rada.

Jer ako ne naucite,jezike i kompjuterske vestine nemozete naci posao te vrste.A ako zelite biti fizicki radnik onda trebate ici na neke obuke,koje su u pocetku malo teze za ucenje.Ali kada steknete puno znanja vase sanse za zaposlenje su vece.Ovo vam je nesto sto cete brze naci,jer uvek fale kadri iz svakakve oblasti za male firme .

Mogu reci da trebate sami na sebi raditi puno,nebitno koje ste zivotno doba.Svaki trud ulozen u sebe se isplati.A najbitnije je pokazati znanje na pravo mesto,i traziti posao.

Jer nista samo ne dolazi,sve u zivotu se treba dobiti sa puno rada i truda.

Internet jeste glavno mesto za pronalazak posla, ali ne i jedino

Vaše traganje za poslom traje i traje i traje? Možda zato što se ograničavate na traženje posla samo na internetu. Postoje brojni sajtovi na kojima lako možete konkurisati za posao u samo nekoliko koraka, ali ne zaustavljajte se tu.

Savet: Sigurno imate nekoga od prijatelja, poznanika i porodice koji rade u vašoj branši. Kolege sa fakulteta? Obavestite svakog od njih da ste aktivni za potraznje  posao. Neka vas uvek imaju na umu, jer se često dešava da velike kompanije raspisuju interne oglase za posao za koje saznaju samo zaposleni.

Pogledajte oglase u novinama. Izdvojte kompanije u kojima biste želeli da radite i pošaljite im e-mail. Okrenite se oko sebe dok šetate, pazarite u prodavnici ili čekate autobus. Često smo okruženi oglasima za posao, a to ni ne primećujemo. Ko kaže da ne možete da pronađete posao tamo gde se najmanje nadate?

 Neformalno obrazovanje često odnosi pobedu

Iako ste oduvek bili marljivi i težili da steknete što više znanja kako biste s diplomom mogli što lakše da dođete do dobro plaćenog posla, danas ni to nije dovoljno. Dodatne veštine koje posedujete su te koje će vas izdvojiti od drugih.

Usavršavanje stranih jezika je preduslov za dobar posao, a bez engleskog danas ne možete da konkurišete skoro ni na jednu poziciju. Upišite se u školu stranih jezika ili neki kurs kod neke privatnike. Ako se bavite marketing, menadžmentom, PR-om ili imate sopstveni biznis,mozete se upsati na neke privatne Akademije Ako pak više naginjete ka programiranju, web ili grafičkom dizajnu i IT-ju, imate i drugih ponuda od velike ustanove za skolovanje.Koje ih ima sve cesce sa brojne ponude o poslu i ucenju.

Savet: Postoji mnogo sličnie kursevi uz pomoć kojih ćete lakše doći do posla. Što više znanja i veština imate, veće su šanse za to.Sami cete se najbolje snaci sa puno zelje za rad.

I evo saveti od ljudi koji su bas strucni za ovu stvar:

-spremite svoju biografiju,

-pratite aktuelne ponude za rad

-licno usavrsavanje

-potrazite praktican rad negde

-pricajte i sa svojih prijatelja,jer dosta toga se postize uz pomoc prijatelja

-i budite bas uvek optimista,uvek se nadje posao

by:iskustva-kurir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...