Kafa-lek za mnoge bolesti,kako ona pomaze coveku.

foto:net

Kafu volimo svi popiti ona je tako fini napitak,da nema coveka koji ne uziva u njoj.Ja cu reci da je ona pre svega osvezavajuci prijatan napitak.medjutim ruske lekare su otkrili da kafa itekako moze biti jedan lekovit napitak kod mnoge bolesti.Jer znamo da hrana bilo koje vrste je veoma lekovita.

I zanimljivo je to sto sada u ovome tekstu po savetu ruskih eksperta sa univerziteta u Rusije.savetuje se pijenje kafa.

Ali ne kako to mi volimo popiti jaku Tursku kafu,vec Rusi u prokuvane vode stavljaju malo kafe,kako kod nas caj.

Za dijabetes: su otkrili da se treba piti do sest solja kafe da bi se umanjio rizik od nastanka dijabetesa.bas sam zato prvo napisala u tekstu da kafe je kod njih veoma slaba sa malo kafe kao caj.tako se istice u savetnika strucnjaka.

 Rak dojke: takodje spada kao bolesti kod koje pomaze kafa, 4-5 solja slabe kafe dnevno moze smanjiti rizik od pojave tumor.Efekat zastite daju fitoestrogeni,a to su biljne supstanca koje deluju poput zenskih hormona.

Kamen u zucna kese:Jedan ruski magazin je objavio da 4 solje takodje slabe kafe mogu umanjiti rizik od nastanka kamenja u zucna kese.A ja cu k svemu ovome dodati jedan proveren caj za kamenje u zucna kesa.A to je jak caj od biljke Kantarion,trebate kuvati caj 3-4 min a zatim procediti.Ostavite da odstoji 10-20 min,a potom piti na prazan stomak.Ovaj caj smiruje zuc posebno kod psihicke napetosti,a vazno je da se pije nezasladjen i sto vise da ima jaku boju- jaka caj smesa.Isti takav caj smiruje i bolove u zeljdcu..

Ali da ne bude da je kafa samo za bolesti,ona je takodje napitak koji ubija tugu tako kazu strucnjaci.

I zovi je i napitokom dugo vecnosti,pre izvesnoga vremena na osnove ivrsenog  temeljitog ispitavanja za kafu i dokazano je da ljudi koji piju po jednu kafu dnevno,manje se smaraju  sa licnih probleme.

Dok ako popije dve kafe smanjuje se rizik od psihicke smetnje.Iako se za kafom misli da je ona napitak koji moze da uznemiriti pojedine ljude.A za tako dobro dejstvo na psihu za kafu su zaduzene neurotransmitore supstanca koja povezuje dve nervnih kletka.Isticu strucnjaci za ovo istrazivanje.I samim tim poboljsava raspolozenje i sprecava se nastanak  depresije.

I jos neki koristan i dobar savet za nase omiljene kafice:

1. Jača imunitet

Dovoljno je da se doda četvrtina kašičice cimeta u vruću kafu i vaše telo će moći da se izbori sa virusima i bakterijama.

2. Stimuliše mozak

Cimet poboljšava pamćenje, održava vas budnim i jača koncentraciju.

3. Smanjuje nivo šećera u krvi i nivo holesterola

Redovna upotreba cimeta može da vas zaštiti od dijabetesa i holesterola. Potrebno je samo 6 grama dnevno.

4. Smanjuje menstrualne bolove

Dakle, žene koje imaju bolne menstruacije, piću i hrani treba da dodaju cimet.

5. Poboljšava cirkulaciju i povećava nivo energije

Vruć napitak, na primer kafa, sa četvrt kašičice cimeta će povratiti energiju i podstaći cirkulaciju. Ovakva kombinacija je posebno korisna za ljude koji uvek imaju hladne noge i ruke.

Cimet ide uz kafu, kapućino, tursku ili instant kafu, čak u čokoladno mleko ili čaj.

Ali se dodaje i napomena: ne pijte jaku kafu i ne nalevate se bas preterano.jer ovde se misli u tekstu na veoma male solje.

Izvor:Ruski Doktor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...