Kupus lek iz kuhinje

Kupus lek iz kuhinje,to je veoma zdrava  lekovita hrana ili biljka,mozete je koristiti u obliku salata jer verujem da dosta od nas cesto koristi ovu ukusnu zdravu salatu.

Tako da je mnogi uporedjuju sa magnetom.

Kupus  izvlači bolesti iz organizma,i bol kod prosirene vene to je vec i iskustvo po preporuke lekara. Ukoliko imate neke od ovih problema, samo stavite par listova kupusa na problematično mjesto i riješićete se muka.

Otekline na rukama i nogama Ako imate problema s natečenim udovima, samo ih obmotajte listom kupusa i pričvrstite zavojem. Preporučuje se da prespavate s listom kupusa na sebi. Štitna žlijezda Ako želite da poboljšate rad štitne žlijezde, prije spavanje stavite list kupusa na vrat i ogrnite se šalom. Uklonite ga ujutro. Glavobolje Stavite list kupusa na bolni dio glave i čekajte da nesnosne glavobolje prestanu. Bol tokom dojenja Slično uradite i kada vas bole grudi.

Kupus će ublažiti bol. Upala pluća Ukoliko imate jaku groznicu koju ne uspijevate da skinete lijekovima, prekrijte kupusom grudi, a čim se list sasuši, stavite novi. Posljedice injekcija Nakon primanja penicilina, na zadnjici često mogu da se jave bolni i tvrdi čvorovi. Listovi kupusa će umnogome ublažiti i skratiti bol.

Izvor:telegraf i net

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...