Povrce -lek i hrana,apoteka sa pijace na sto.

Povrce -lek i hrana,apoteka sa pijaca,uvek je bila preventiva protiv mnoge bolesti,jer se uvek trazi pomoc vitamina i minerala za svaku nevolju.A to zaista i pomaze jaca covecji organizam i podize imunitet.Zato ne treba da nikada na sto manjka povrce i voce,jer su glavni za zdravlje nase.

zeleno-povrce

  1. .Na prvom mestu je brokula,vrlo bogata antioksidantima,deluje blagotvorno kod cira na zeludcu,i dvanaestopalacnom crevu,regulise holesterol i nivo secera u krvi.Zato je vazno spremati je u domaca jela,kao sto su corbice ili kao dinstani prilog mesu.Bice i takvih finih recepta za ovu mocnu namirnicu.

_sp-kupus-za-zeceve

Kupus je takodje jako korisna i zdrava hrana,povrce koje,je puno vitamina C,antioksidante i cak i neke antikancerogene sastojke.Sok od kupusa takodje leci cir na zeludcu,a i provereno domace iskustvo oko otoka na bolne zglobove.Pomaze,i ubalazava upalu i bolove.Tako da ga treba cesce imati na trpezu kako salatu ili glavno jelo.Ja sada imam jedan recept od svezeg kupusa kako prilog jelu.A najbolje ga koristiti svezeg da ne bi izgubio na hranljivost i kvalitet.

A evo i jednog mog recepta koji je sledeci, sa ove dve namirnice,prvo pisem, recept za corbu od brokule,to je decje hrane su jako korisne,a zatim sledeci post bice od kupusa.

Deo teksta je moj,a deo je od Blic zena.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...