Kokos baklava-posno.

Kokos baklavu pravila sa kokosom i suvog grozdja.Htela sam probati nesto novo i iznenadila sam se ukusom.predivan ukus i miris,imala sam jos nekoliko probnih recepta koje sam sama spremila.Ali na moju zalost su izbrisane slike sa jos puno moih drugih slika.Jer sam propustila da napravim rezervnu kopiju..:(..

fotografija0005-2

 

Sastojci:

  • 500g tenke kore za baklavu
  • 50g suvog grozdja
  • 300g mleveni keks
  • 100g kokosa
  • ulje za prskanje kora.

Za serbet-sirup: 800g secera da prokljuca so 800ml vode,10 minuta.. skinuti sa sporeta,dodati sok od limuna,zatim sipati hladni sirup vrz vrelu baklavu.

Priprema:

Kore za baklavu spremimo,i tepsiju namastimo uljem,kore vadimo na radnu povrsinu i prskamo uljem na po dve kore.Zatim na drugu koru stavite po 3 kasika fila.

Staviti po 3 kasika i od mlevenog keksa, kokosa,i suvog grodzdja,na pocetku kore,kao na slici.Pritisnite rukama da se fil dobro uvije u koru i ne ispada.

fotografija0006-22

Fil rasporediti na pocetku kore,pritisnuti da ne ispada fil.Zatim iseci na manje komade. iste velicine, zatim stavite u pomascenu tepsiju.baklavu opet poprskati uljem ili otopljenim margarinom,i tek zatim staviti da se pece.

Rernu zagrijte kada pocnete praviti baklavu na 200C da se ugreje,a kada stavite baklavu namalite na 170C i pecete 45 minuta na tihu vatru.

Pecenu baklavu prelivamo sa ohladjenim sirupom i prekrijte da upije sirup.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...