Prirodni med-Kako da prepoznate prirodni proizvod ili vestacki,, Med”..(savet-iskustvo).

img_20160603_204302

Prirodni med-Kako da prepoznate prirodni med,i  Ja, kako i drugi kupci cesto kupujem  med, i od preprodavce na med ,i od samih proizvodjaca,a koj e pravi kako ga prepoznati.A znajuci da je med jedan zdrav prirodni produkt,koga lekari uvek preporucuju i kod prehlada,i kod jacanja imuniteta.Svi smo ga cesto i rado koristili,a i efekte nisu izostale,uvek bi se osecali bolje i zdravije.

Evo nekoliko nacina koje sam ja nasla u jednom magazinu o zdravlju,i volela bih spodeliti sa vama,mozda ce nekome koristiti.Pogotovu ako se radi o potrebi za pripremu leka na bazi prirodnog meda .A to najvise treba za malu decu i bolesne,a i svi treba da se hranimo zdravo.Ja cesto citam samo povrsne informacije za sastav  meda na teglice.Ima i onih koji su savesno napisali toliko procenata  je cistog meda toliko je dodataka,i na nama je odluka.

Ali zato ima onih koji se bas razumeju i tu stvar i evo kako nam oni savetuju da prepoznajemo prirodno od nepripodno.

1.Moe licno iskustvo,kada sa prirodni med zalepim neki detalj na tortu od fondana.on klizi ne stoji na mestu gde treba,a kada stavim iz trgovine neku vrstu onda se zalepi i nemam brige i bas zato ga i koristim jer ne trebam praviti posebnu smesu za lepenje figurica.( zakljucak sadrzi secer ili vestacki zasladjivac jer je lepljiv).

2.U cistom medu pise ne sme da ima vode i on se ne daje deci mladjoj od 1 godinu.

3.Ovaj metod na otkrivanje na cist med e i koristan i zanimljiv,moram i ja licno da  isprobam,na mestu gde ima mravinjak, stavite cist med,nece ga ni taknuti,jer pcele se stite od stetocina i svoje kosnice prave medju grane drveca,i u karpe.Pcele koriste med da bi se zastitile.

4.U casi sa vodom dodajte dodajte kasiku meda i videcete kako prirodni med se stegne i potone na dnu,a vestacki se otapa u vodu.

5.Namocite vrh od sibicu za vatru, u cisti med, zapalice se bez problem,dok sa vestackim vam nece uspeti.

6.I vec poznata metoda u narodu, koj nema iskustva nece hteti kupiti kristalizirani med..a to je bas pravi med,kada je u tecnu masu on posle duzeg stajanja se kristalizira.Dok vestacki med ne kristalizira on ostaje kao sirup.

Eto moih malih saveta iz zivota na temu zivot i iskustva iz njega,ja imam dosta o tome pisati jer imam i licna iskustva i neke su od naroda,od prijatelja koji su samnom podelili to iskustvo.A ja bih sa vama sa namerom da tako pomazemo jedni drugima da bi se lakse spravljali sa bar neki mali deo zivotnih izazova ili cak zdravstvenih problema.Jer njih ima svako,malo ko mozda ima srece pa ih nema.

U potpisu teksta od koga sam preuzela mudre savete pise ovako.( E.T.E).

Ja sam inace nesto i dodala,jer sam dosta nakovana citanjem raznih korisnih saveta i iskustva,ovde imam i svoja iskustva i text.

Zakljucak :svi mi ucimo od nekoga i u skoli ucimo od onih koji su ucili od drugih, eto to je zivot..vecito ucenje o necemu,i prenosenje znanja od kolena na koleno novih generacija.Sa puno dopuna i puno izmena i novosti,uporedo napredkom tehnologije i nauke,koje mene jako zanimaju.( ja uvek pratim naucne programe i istrazivanja).A sada sledi sledeci post recept ( bezglutenski mafini) ,jer majka priroda prenosi neke gene od ko zna koje koleno i desi se ,da nam neko u porodici bude sklon alergijama .Ili nesto drugo.ma moze to da bude i lepota..:) pa i ona je genetska i nadvoresna i unutrasnja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...